pondělí 13. února 2012

Pooomalu nebo rychle se musíme začít chystat ...?!

Tak dneska jsme si zkoukli spoustu dokumentů o plánované destinaci a zjistili jsme, že musíme zařídit a nakoupit spousty věcí. Čas plánovaného odjezdu se totiž dost blíží, nic zajištěno jako letenky ještě nemáme. Ale víme kdy chceme jet aby počasí bylo nejideálnější. Jak dlouhou dobu, to ještě naplánováno není, to až s bližším itinerářem.
No ale zařizování bude asi víc než dost. Ač teda povinný očkování být nemusí, nějaký ten cestovatelský základ by to chtělo. Pak nějaké to outdoorové vybavení, hodně se toho dá koupit na místě a za hubičku, ale bez ničeho tam jet je takový divný. Takže bude výpad na české obchody.


Na pár místech i exotičtějších jsme už byli, vždy to bylo však organizováno cestovní kanceláří. Prostě takový výlet pro lufťáky nebo pro německé turisty. :-) Teď jsme se domluvili, že to bude dobrodružnější a pojedeme jako backpackers / baťůžkáři. Už v létě 2011 jsme takhle byli po Evropě a bylo to velmi vydařené a maximálně flexibilní a operativní. Spoustu míst jsme tak navštívili, i když vůbec nebyly takový návštěvy v plánu. No zkrátka tak toho snad i víc poznáme, třeba ale ne všechny památky, ale na vlastní kůži se dostaneme blíž k domorodcům .... A s průvodci se nemůžeme ztratit. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat